About Us

EnschedeLab
About

Studenten werken aan de stad van morgen

In het EnschedeLab gaan studenten in multidisciplinaire én gemengde teams innovatieve en duurzame oplossingen voor de stad van morgen ontwerpen, creëren en – waar mogelijk – toepassen!

Wij zijn op zoek naar studenten die met hun sterke motivatie, actuele kennis en creatieve en ondernemende vaardigheden kunnen bijdragen aan het vinden van vernieuwende, ongebruikelijke en soms zelfs radicale aanpak van urgente maatschappelijke opgaven in Enschede.

Grote en urgente maatschappelijke opgaven kan de gemeente Enschede niet alleen oplossen; ze vragen om een actieve inbreng van bewoners en partners in de stad. Daarom is een samenwerkingsovereenkomst getekend door de gemeente Enschede en de vier grote onderwijs- en kennisinstellingen: Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, Artez-AKI en ROC van Twente. Hierin is afgesproken dat samen wordt gewerkt aan de realisatie van het ENSCHEDE LAB voor maatschappelijke vraagstukken.

Meedoen?

Deelname aan EnschedeLab staat open voor studenten van ROC van Twente, AKI-ArtEZ, Universiteit Twente of Saxion Hogeschool.

Het duurt een semester en je kunt starten in september of februari. Het kost je 2 dagen in de week en je volgt het met toestemming van je opleiding. De terugkomdagen zijn elke maand en vinden op de woensdag plaats. De andere dagen plan je samen met je team.

Verder heb je affiniteit met maatschappelijke problemen, heb je een open mind en ben je creatief en ondernemend. EnschedeLab staat open voor alle opleidingen.

Samenwerken