Docenten

Student en stad samenbrengen. Dat beogen we met het EnschedeLAB. En wij weten ook: dat gaat niet vanzelf. Althans: niet als we ook een leereffect beogen. Daarom hebben we jou nodig, docent. Om studenten te enthousiasmeren, om je eigen vak te versterken, of om zelf mee te doen aan het EnschedeLAB!

REAL-LIFE VRAAGSTUKKEN 

VOOR EEN MAXIMAAL

 LEEREFFECT BIJ JOUW STUDENTEN

Over het algemeen

Het EnschedeLAB biedt mogelijkheden om samen te werken aan maatschappelijke vraagstukken. Eén manier waarop we dat doen is door elk kwartiel een ‘nano-challenge’ te organiseren. Zo’n nano-challenge duurt in totaal vier tot zes dagdelen, verspreid over vier tot zes weken, waarin meerdere groepen van 4-6 studenten van verschillende instellingen leren multidisciplinair samen te werken.

We bieden hen een ‘crash course’ design thinking, volgens de Responsible Futuring benadering van het DesignLab van de Universiteit Twente. Daarnaast leert men meer over het vraagstuk dat aan de orde is, en hoe daar beweging in te krijgen. En ze gaan zelf aan de slag, om te komen tot enkele doordachte oplossingsrichtingen. In het ‘echt’, met betrokkenheid van de mensen die het aangaat – en een echte probleemeigenaar.

Op de challenge-pagina kun je zien welke vraagstukken we tot nu toe aanpakten, en welke er voor de komende tijd open staan. Wil een student met zo’n uitdaging aan de slag buiten een nano-challenge om? Ook dat kan! Sommige van de vraagstukken zijn geschikt om als project aan te pakken, of om onderdeel te maken van een stage, minor-project, afstudeeropdracht of honours traject. Neem vooral even contact op om de mogelijkheden te bespreken, als je studenten kent – of als je denkt dat de challenges van het EnschedeLAB goed passen bij het vak dat jij verzorgt.

Wat kun je betekenen?

Heb je een student bij wie het EnschedeLAB goed past, of juist die goed past bij het vraagstuk dat we gaan behandelen? Of ben je docent die graag zelf iets toe wil voegen aan het EnschedeLAB? Dan zit je hier goed!

Geïnteresseerde/geschikte student:
Heb je een student die meer informatie wil hebben voor het EnschedeLAB of die mee wil doen? Dan zijn er per kennisinstelling contactpersonen die de mogelijkheden kennen hoe de student, vanuit welke hoedanigheid dan ook, betrokken kan worden bij het EnschedeLAB. Die weet hoe het organisatorisch, en vanuit educatief oogpunt werkt. Deze contactpersonen vind je hier
Zij kunnen de student op een passende manier matchen aan het EnschedeLAB.

Betrokken docenten:
Als je zelf een onderwerp ziet waar je voor de studenten iets wil toevoegen, op welke manier dan ook, neem dan contact met ons op en dan bespreken we hoe je betrokken kan worden bij de challenges.

SAMEN BOUWEN AAN DE STAD VAN MORGEN
MAAK DEEL UIT VAN HET ENSCHEDELAB
Meld je aan voor onze nieuwsbrief: