Op 8 oktober rondden we de eerste nano-challenge af met zeven presentaties. Een dag later werden de bedachte oplossingen gedeeld in de online talkshow van het D’RAN festival. EnschedeLAB-coördinator Wiro Kuipers was te gast in die talkshow om een toelichting te geven op de pitches van de oplossingen die werden getoond. De talkshow is hieronder terug te zien. De gehele aflevering duurt ongeveer 45 minuten.

De oplossingen die aan de orde komen waren de opbrengst van de eerste nano-challenge die we organiseerden. Tijdens deze nano-challenge werkten 28 studenten in gemengde teams aan oplossingen voor drie ‘post-Corona vraagstukken’, over eenzaamheid bij jongeren, digibeet en kwetsbaar zijn in de ’tweede golf’, en het samen vorm geven van de zorg van de toekomst. Door op elk van die thema’s te klikken kom je terecht op de pagina waar dat vraagstuk staat toegelicht. Daar vind je ook de eindpresentaties van de verschillende teams terug, en de losse pitches die in de talkshow werden getoond. 

Presentatie eindproducten

In de mozaïekzaal van het Enschedese Stadhuis werden op 20 juni 2018 de eindproducten van de eerste teams die deelnamen aan het EnschedeLab gepresenteerd. De Twentse Courant Tubantia was er bij en schreef er dit over>> Hieronder een kleine...

EnschedeLAB Update

In plaats van een informatiebijeenkomst: een video update over de vorderingen van het EnschedeLAB en de activiteiten voor de komende periode.

De fysieke locatie van EnschedeLAB is in aantocht!

Een ‘EnschedeLAB Community Space’: hoe kan die eruit zien? Dat wordt onderzocht, en in dit blog deelt het projectteam hun voortgang.