Op 8 oktober rondden we de eerste nano-challenge af met zeven presentaties. Een dag later werden de bedachte oplossingen gedeeld in de online talkshow van het D’RAN festival. EnschedeLAB-coördinator Wiro Kuipers was te gast in die talkshow om een toelichting te geven op de pitches van de oplossingen die werden getoond. De talkshow is hieronder terug te zien. De gehele aflevering duurt ongeveer 45 minuten.

De oplossingen die aan de orde komen waren de opbrengst van de eerste nano-challenge die we organiseerden. Tijdens deze nano-challenge werkten 28 studenten in gemengde teams aan oplossingen voor drie ‘post-Corona vraagstukken’, over eenzaamheid bij jongeren, digibeet en kwetsbaar zijn in de ’tweede golf’, en het samen vorm geven van de zorg van de toekomst. Door op elk van die thema’s te klikken kom je terecht op de pagina waar dat vraagstuk staat toegelicht. Daar vind je ook de eindpresentaties van de verschillende teams terug, en de losse pitches die in de talkshow werden getoond. 

Presentatie Eindproducten EnschedeLab

https://www.youtube.com/watch?v=6LXHmj1pveg

Plan EnschedeLAB Community Space opgeleverd!

Een fysieke, door studenten gerunde plek: EnschedeLAB Community Space. Het plan daarvoor is opgeleverd!

Ganzenborden en Responsible Design Thinking

Uitpakparty! In dit artikel lees je over ons ‘Ganzenbord’, waarin het programma van de nano-challenge is verbeeld, en leer je hoe je dit ‘spel’ van Responsible Design Thinking zelf kunt spelen.