Op 8 oktober rondden we de eerste nano-challenge af met zeven presentaties. Een dag later werden de bedachte oplossingen gedeeld in de online talkshow van het D’RAN festival. EnschedeLAB-coördinator Wiro Kuipers was te gast in die talkshow om een toelichting te geven op de pitches van de oplossingen die werden getoond. De talkshow is hieronder terug te zien. De gehele aflevering duurt ongeveer 45 minuten.

De oplossingen die aan de orde komen waren de opbrengst van de eerste nano-challenge die we organiseerden. Tijdens deze nano-challenge werkten 28 studenten in gemengde teams aan oplossingen voor drie ‘post-Corona vraagstukken’, over eenzaamheid bij jongeren, digibeet en kwetsbaar zijn in de ’tweede golf’, en het samen vorm geven van de zorg van de toekomst. Door op elk van die thema’s te klikken kom je terecht op de pagina waar dat vraagstuk staat toegelicht. Daar vind je ook de eindpresentaties van de verschillende teams terug, en de losse pitches die in de talkshow werden getoond. 

Terugkomdag from Prototype to Evaluate

Mirthe presented our progress throughout the prototype phase and we finished the presentation by placing our actual prototypes in front of the audience. We had positive reactions to our physical prototype, however, received a lot of comments of disappointment as to...

Terugkomdag from Explore to Ideate & Conceptualise

Romi is still ill so Mirthe and Mélanie presented the conclusions of our explore phase. We got useful feedback such as there is little discrepancy between community and neighbourhoods when we talk about it, and therefore our final question is also confusing. The...

Interview met Arie Fokkink

Eén van EnschedeLAB’s challengepartners is Arie Fokkink, die samen met zijn zoon Andrei onder andere de challenge ‘Zelfactualisatie Robotica’ aandroeg.