Hoe organiseer je op een duurzame manier evenementen in of nabij natuurgebieden, rekening houdend met zowel de plek, de organisator als de bezoeker?

Over die vraag gaat de eerstvolgende nano-challenge, waarbij we in opdracht van Stichting Lonnekerberg en Landschap Overijssel aan de slag gaan met concrete design-oplossingen. Daarbij gebruiken we Vliegveld Twenthe als casus.

Deze nano-challenge (zie hier een toelichting) vindt plaats op

woensdag 6 oktober: aftrap / inleiding / groepsvorming
woensdag 13 oktober: kennis vergaren (o.a. Week van de Duurzaamheid)
donderdag 28 oktober: diepte informatie inwinnen
woensdag 10 november: oplossingen bedenken
donderdag 18 november: oplossingen doordenken en vormgeven
woensdag 24 november: reflectie en presentaties

Elke bijeenkomst duurt van 17.00 – 20.00 uur, en vindt plaats bij één van de kennisinstellingen (ROC van Twente, Saxion Hogeschool, Universiteit Twente, ArtEZ/AKI) – danwel op locatie. Mocht dat niet kunnen, dan werken we virtueel samen. En goed om te weten: het programma wordt tweetalig aangeboden (Engels/Nederlands), afhankelijk van wie deelneemt.

Omdat we in kleine groepen werken verwachten we dat je er het gehele programma bij bent. En het kan voorkomen dat je – ook omdat we in de avonduren werken – tussen de bijeenkomsten wat huiswerk hebt te doen: mensen benaderen, informatie vergaren, oplossingen toetsen. Meer dan een paar uurtjes zal dat niet zijn.

Lijkt het jou interessant om met andere studenten samen te werken, te leren hoe je de ontwerpbenadering hanteert en bij te dragen aan een maatschappelijk vraagstuk? Meld je dan vooral aan! Of… als het dit keer niet past: toon je interesse, zodat je een volgende keer mee kunt doen!