Overlast van rokers: daarover gaat de nano-challenge die het EnschedeLAB in kwartiel 2 organiseert.

Zo onaangenaam als de grote foto hierboven, zo vervelend is de overlast die rokers kunnen veroorzaken in wijken. Wijken rond schoolterreinen bijvoorbeeld, waar wordt gehandhaafd op het rookverbod. Rokers zoeken nu andere plekken, en dat kan als gevolg hebben dat ze overlast veroorzaken, met afval, stankoverlast of geluidshinder. Hoe zouden we die overlast kunnen beperken (zonder te verzanden in de zoveelste stoppen-met-roken campagne)?

Dat is het onderwerp van de nano-challenge, die plaatsvindt op 26 november en 3, 10 en 17 december. Op deze vier dagen werkt een gemengd gezelschap van maximaal dertig studenten van de verschillende kennisinstellingen in teams aan dat vraagstuk. Als het even kan op locatie, bij het DesignLab op de Universiteit Twente. Mocht dat niet kunnen, dan werken we virtueel samen. En goed om te weten: het programma wordt tweetalig aangeboden (Engels/Nederlands).

Op deze pagina lees je wat zo’n nano-challenge behelst. Op het moment zijn er nog zo’n tien plekken beschikbaar. Lijkt het jou interessant om met andere studenten samen te werken, te leren hoe je de ontwerpbenadering hanteert en bij te dragen aan een maatschappelijk vraagstuk? Meld je dan vooral aan! Of… als het dit kwartiel niet past: toon je interesse, zodat je een volgende keer mee kunt doen!

Alle informatie is binnen!

Het onderzoek is klaar en alle informatie is binnen! Wij kunnen nu bezig met het analyseren van de data en gaan dit hierna verwerken in een infographic om het zo duidelijk mogelijk te kunnen presenteren. Ben jij benieuwd hoe onze infographic jou meer kan vertellen...

Meeting with Marjolein

All the Enschede Lab teams sent one representative (for us Mélanie) to meet with Marjolein to find out more about the municipalities take on this project and where they would like us to take our projects. The main thing we learnt was that: The municipality has very...

Bright IDEa Design Contest 4-7 juli 2020

Hoe kunnen studenten helpen de stad mooier te maken? Daarover gaat de Bright IDEa Design Contest van 4-7 juli 2020.