Opdrachtgevers

Het EnschedeLAB is een omgeving waarin studenten multidisciplinair samenwerken aan vraagstukken van de stad. Niet alleen die van de gemeente, maar ook die van de buurt, het bewonersinitiatief of de vereniging. Misschien wel die van jou?

NIEUWE INVALSHOEKEN

VOOR MAATSCHAPPELIJKE VRAGEN

 

Wat kan het EnschedeLAB betekenen?

Elk kwartaal staat er bij het EnschedeLAB één thema centraal. We formuleren dan één of enkele challenges, passend bij de vragen die we vanuit de stad krijgen aangereikt. Vragen waarop niet een kant-en-klare oplossing voorhanden is, en die een multidisciplinaire benadering vragen.

Dat soort vragen adresseren we in een zogenaamde ‘nano-challenge’ van vier dagdelen (verspreid over 4-6 weken) om tot een aantal oplossingsrichtingen te komen.  De ervaring leert dat dat nog geen pasklare oplossingen zijn voor het vraagstuk dat aan de orde is. Daarom willen we die oplossingsrichtingen als een soort ‘estafette-stokje’ daarna verder uitwerken in het reguliere onderwijs.

Dat laatste kunnen we ook direct doen. Soms komen we vraagstukken tegen die direct aansluiten bij één van de vormen van projectonderwijs van onze partners. Dan kunnen we het vraagstuk bijvoorbeeld inbrengen bij het Smart Solutions Semester van Saxion, of binnen een minor op de UT.

Op onze challenge-pagina laten we zien aan wat voor vraagstukken we hebben gewerkt, maar ook welke we al hebben ‘bemiddeld’ en wat de voortgang en resultaten waren. Twijfel dus niet en vul onderstaand formulier in om een vraagstuk voor het EnschedeLAB aan te dragen. Of zoek even contact om het daar eerst nog even over te hebben.

Vraagstuk indienen

Ben je verantwoordelijke voor de oplossing?

Staat jouw organisatie open voor inhoudelijke begeleiding. (antwoorden op mails van studenten, de studenten op locatie introduceren in het vraagstuk, aanwezigheid bij de eindpresentatie, etc.)

Mogen studenten verdergaan als startup na hun bevindingen met het vraagstuk.

Als jij/jullie er zelf mee doorgaan, kan je dan de studenten (en EnschedeLab) op de hoogte houden van de ontwikkelingen?

Mogen we je contactgegevens opnemen in onze mailinglijst?

2 + 13 =

SAMEN BOUWEN AAN DE STAD VAN MORGEN
MAAK DEEL UIT VAN HET ENSCHEDELAB
Meld je aan voor onze nieuwsbrief: