Over

Studenten werken aan de stad van morgen

In het EnschedeLab ga je in multidisciplinaire én gemengde teams innovatieve en duurzame oplossingen voor de stad van morgen ontwerpen, creëren en misschien zelfs toepassen!

Dit project is voor studenten die interesse hebben om mee te werken aan een duurzamere toekomst en dit al naast hun studie willen doen. Het is uniek aan dit team dat het bestaat uit studenten van verschillende onderwijsinstellingen en zo kunnen bijdragen aan een volledige, vernieuwende en zelfs radicale aanpak van urgente maatschappelijke opgaven in Enschede.

Grote en urgente maatschappelijke opgaven kan de gemeente Enschede niet alleen oplossen; ze vragen om een actieve inbreng van bewoners en partners in de stad. Enschede wil ook graag de kennis van alle studenten die hier studeren inzetten voor een betere toekomst van Enschede.

Meedoen?

Deelname aan EnschedeLab staat open voor studenten van ROC van Twente, AKI-ArtEZ, Universiteit Twente of Saxion Hogeschool. EnschedeLab staat open voor alle opleidingen.
De scholen geven je de tijd en ruimte om dit naast je studie te doen. 

Het duurt een kwartiel of een semester en je kunt starten in februari of september. Het kost je 2 dagen in de week en je volgt het met toestemming van je opleiding. De terugkomdagen zijn elke maand en vinden op een nader te bepalen dag plaats. De andere dagen plan je samen met je team.

Samenwerken