Project 2

In 2018 heeft ons team gewerkt aan een oplossing die de identiteit van Enschede verbetert.

Ons team wil de identiteit meer naar voren brengen door de bushalte in te zetten als communicatiemiddel van de identiteit. Deze bushalte zal als basis een modulair bouwsysteem hebben, wat zowel duurzaam als universeel inzetbaar is. Om ons concept verder uit te werken zijn er investeerders nodig die marktwaarde zien. Daarnaast moet er binnen de gemeente Enschede draagvlak voor dit plan zijn.

Voor ons als team was de samenwerking het meest leerzaam. Binnen onze groep was er sprake van goede communicatie over de desbetreffende afspraken en verwachting. Het proces ging met vallen en opstaan, in plaats van een lineair proces zaten we meer in een flipperkast. Ondanks de verschillende tegenslagen, hebben we binnen het team met doorzettingsvermogen weten te structuren waarvan we alle drie zeggen dat dit een waardevolle tocht was.

Blog

Tristen van Buren
Ruimtelijke Ordening en Planologie - SaxionSaxion
Titus Venverloo
ATLAS - UT

Mijn naam is Titus Venverloo en ik studeer net als Mélanie en Florian ATLAS aan de Universiteit Twente. Vanuit mijn studie heb ik al eerder ervaring op gedaan met leren in de stad. Zo ben ik vorig jaar naar Curitiba geweest om een project rondom mobiliteit op te zetten. In het EnschedeLab kan ik werken aan vraagstukken die echt dichtbij komen. Samen met Jessie en Tristen houd ik me bezig met een concept om bushokjes een extra functie te geven. We krijgen wekelijks goede begeleiding van onze coach van het ROC.

Jessie Wijburg
Art & Crossmedia Design - AKI-ArtEZ

Mijn naam is Jessie Wijburg en studeer Art & Crossmedia Design op de AKI. Vanuit de AKI heb ik een hele andere achtergrond dan de rest van de studenten. Zo heb ik minder inhoudelijke kennis over thema’s als duurzaamheid en zelfredzaamheid en heb ik nog nooit gebiedsanalyses gemaakt. Mijn rol zie ik meer door mijn groepsgenoten op een andere manier te laten denken dan dat ze normaal doen. Ook pak ik dingen veel creatiever aan en probeer ik ook te laten zien hoe tof de AKI eigenlijk is.

Team