Inclusiviteit van wijken in Enschede

Arie Fokkink

Andrei is een jongen van 23 jaar en is gebonden aan een rolstoel ivm meervoudige handicap. Hij zou graag willen dat mensen zoals hij (beperkt, 18-65 jaar) inclusief kunnen wonen in een wijk. En hij zou dolgraag in een buurt wonen waar het ‘gewoon’ is om onderdeel van die buurt te zijn.

Hoe inclusief zijn de woonfuncties in de wijken van Enschede? In hoeverre is er ruimte voor een inclusieve woonvorm?

Over deze challenge

Arie Fokkink

af@greengrid.nl

De eerste vraag is hoe inclusief de wijken in Enschede zijn, en hoe inclusief de woonfuncties in deze wijken zijn? Kan een inclusieve woonvorm (waarvan het start-programma van eisen beschikbaar is) een plek vinden in de wijk?

Dit vraagstuk wordt voorgelegd aan tweedejaars Saxion studenten HBO Verpleegkunde studieroute Gezondheid en Technologie (G&T) als project, met een looptijd van 20 weken.

Het uiteindelijke doel van dit project is om lichamelijk gehandicapten een woonomgeving op maat te bieden. Daartoe moeten geschikte woonlocaties ontwikkeld worden maar willen we de wijken in Enschede om die woonlocaties heen inclusiever te maken.

Blog

Handleiding Nano-challenge

Handleiding Nano-challenge

Elk kwartiel organiseert EnschedeLAB een nano-challenge, om een stedelijk vraagstuk te adresseren. Het 4-dagen programma voor zo’n challenge en alle praktische details vind je in deze handleiding.

MAAK DEEL UIT

VAN HET ENSCHEDELAB