Stad en student samenbrengen

Wiro Kuipers

Hoe kunnen studenten een rol spelen in het opsporen, mobiliseren en steunen van initiatieven op buurtniveau? Dat is een vraag die relevant is, nu de Gemeente Enschede mikt op ‘wederopbloei’ van de stad na de Corona-crisis. Het is echter ook een vraag die relevat is voor het EnschedeLAB zelf: want hoe kunnen we student en stad – buiten ons reguliere programma om – nog meer samenbrengen. En voor studenten is de vraag relevant: want hoe kunnen zij – in de ‘rijke leeromgeving’ die de stad biedt – actief zijn en initiatieven aanzetten, in plaats van ze zelf te bedenken?

Over deze challenge

Wiro Kuipers

wiro@enschedelab.nl

Dit vraagstuk was onderdeel van de Design Contest van 4-7 juli 2020. Samen met SG Daedalus organiseerden we een design contest voor studenten(teams). Daaruit kwamen drie winnende concepten. Deze concepten gaan we in kwartiel 2 van het nieuwe collegejaar verder uitdiepen en uitproberen in één van de Enschedese wijken. Dat doen we met een multidisciplinair project waar studenten van alle kennisinstellingen bij betrokken zijn, voor zo’n twee dagen per week minimaal.

Blog

Handleiding Nano-challenge

Handleiding Nano-challenge

Elk kwartiel organiseert EnschedeLAB een nano-challenge, om een stedelijk vraagstuk te adresseren. Het 4-dagen programma voor zo’n challenge en alle praktische details vind je in deze handleiding.

MAAK DEEL UIT

VAN HET ENSCHEDELAB