Studenten

Jij kleurt de stad van morgen! Jij doet nu nieuwe kennis en kunde op die ertoe doet, waarmee je iets kunt betekenen. Dat willen we ontsluiten. Daarom biedt het EnschedeLAB de omgeving waarin je met anderen leert samenwerken om tot vernieuwende oplossingen te komen voor vraagstukken in de stad.

SAMENWERKEN

MET STUDENTEN VAN ANDERE INSTELLINGEN

AAN VRAAGSTUKKEN DIE ERTOE DOEN

Over het EnschedeLAB

Het EnschedeLAB biedt mogelijkheden om samen te werken aan maatschappelijke vraagstukken. Eén manier waarop we dat doen is door elk kwartiel een ‘nano-challenge’ te organiseren. Zo’n nano-challenge (zie ook de pagina ‘over ons’) duurt in totaal vier tot zes dagdelen, verspreid over vier tot zes weken, waarin je in een groepje van 4-6 studenten van verschillende instellingen leert multidisciplinair samen te werken. We bieden je een ‘crash course’ design thinking, volgens de Responsible Futuring benadering van het DesignLab van de Universiteit Twente. Daarnaast leer je meer over het vraagstuk dat aan de orde is, en hoe daar beweging in te krijgen. En jullie gaan zelf aan de slag, om te komen tot enkele doordachte oplossingsrichtingen. In het ‘echt’, met betrokkenheid van de mensen die het aangaat – en een echte probleemeigenaar.

Op de challenge-pagina kun je zien welke vraagstukken we tot nu toe aanpakten, en welke er voor de komende tijd open staan. Wil je met zo’n uitdaging aan de slag buiten een nano-challenge om? Ook dat kan! Sommige van de vraagstukken zijn geschikt om als project aan te pakken, of om onderdeel te maken van een stage, minor-project, afstudeeropdracht of honours traject. Neem vooral even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Wat kun jij betekenen?

Je kunt als student van de AKI, Saxion, ROC van Twente en Universiteit Twente meedoen aan het EnschedeLAB. In principe is het voor studenten die hun eerste jaar hebben afgerond, maar er zijn uitzonderingen mogelijk.

Je kan meedoen op verschillende manieren, binnen een deelnemende opleiding (sommige opleidingen bieden het EnschedeLAB aan als project), als stage of als afstuderen. Het kan ook naast je studie of via een andere weg.

De genoemde ‘nano-challenges’ vinden elk kwartiel plaats en kosten vier tot zes dagdelen van je tijd. Het is aan jezelf om na te gaan hoe dat bij je eigen opleiding past.

Er zijn veel mogelijkheden en per instelling is er een contactpersoon die je op weg kan helpen. Zij weten hoe het organisatorisch werkt en of en hoe je er ook studiepunten voor kan krijgen. Neem contact op met de contactpersoon van je instelling.

Wil je weten hoe zo’n challenge gaat, of de projecthandleiding willen inzien? Neem dan even hier een kijkje, dan kun je het volledige programma bekijken. Mocht je hoe dan ook al mee willen doen: vul dan het formulier hieronder in.

Meedoen aan EnschedeLab

14 + 12 =

SAMEN BOUWEN AAN DE STAD VAN MORGEN
MAAK DEEL UIT VAN HET ENSCHEDELAB
Meld je aan voor onze nieuwsbrief: